Μειώστε το εργατικό κόστος και συντομεύστε την διαδικασία συλλογής ελιάς, φιστικιάς, καρυδιάς, πεκάν, κερασιάς κ.α. δένδρων.

Η εποχή μας απαιτεί γρήγορες λύσεις αλλά και αποτελεσματικές! Η συγκομιδή των ελιών, καρυδιών, φιστικιών και άλλων ακρόδρυων απαιτεί χρόνο και εργατικό προσωπικό. Με τον τρόπο αυτόν το κόστος της καλλιέργειάς σας μεγαλώνει σημαντικά.

Σε αυτό το κομμάτι έρχεται η ιταλική εταιρεία Sicma λύνοντάς σας τα χέρια, καθώς με τις προτάσεις της η συγκομιδή γίνεται μηχανικά και επομένως πιο ξεκούραστα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Η Sicma από το 1991 φέρνει την καινοτομία στην ιταλική αγορά όπου και τα μηχανήματα της έχουν δοκιμαστεί και σαρώσει την ιταλική ύπαιθρο βοηθώντας στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας συλλογής καρπών.

Η δόνηση νέας γενιάς που προσφέρουν τα μηχανήματα Sicma είναι υψηλών συχνοτήτων και με μικρό πλάτος ταλάντωσης έτσι ώστε να ρίχνει στο έδαφος το 85-95% των καρπών (ανάλογα και με το είδος του καρπού) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν πληγώνει τον κορμό του δένδρου, όπως κάποια άλλα μηχανήματα της αγοράς, και αφήνει ανέπαφο το ριζικό του σύστημα.

Ο ειδικά σχεδιασμένος τηλεσκοπικός του βραχίονας μπορεί να πιάσει είτε ολόκληρο τον κορμό του δένδρου (μικρής και μεσαίας ανάπτυξης δένδρα), είτε τα κλαδιά του, καθώς διαθέτει επέκταση (3πλό βραχίονα σε κάποια μοντέλα) και περιστροφή περίπου 45ο (ανάλογα το μοντέλο) ώστε να μπορεί να «κλειδώσει» στις δαγκάνες του κάθε ψηλό κλαδί!

Τα μηχανήματά της χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1. Στην πρώτη κατηγορία θα βρείτε τα αυτοκινούμενα δονητικά όπως το B411 Plus αλλά και το B411 Intensive που μπορεί να φέρει και δονητική κεφαλή αλλά και σκούπα συλλογής καρπών από το έδαφος, το μεγαλύτερο αδερφάκι του το F3 καθώς επίσης και τα SpeedyN3Mini Agri Dieci 26,6 και Agri Farmer Dieci 28,7.

2. Στην δεύτερη κατηγορία θα βρείτε τα δονητικά μηχανήματα που συνδέονται σε γεωργικούς ελκυστήρες, είτε αναρτώμενα μπροστά στα μπράτσα του ελκυστήρα, είτε συρόμενα στην πίσω πλευρά του. Φέρουν δικό τους δοχείο υδραυλικού λαδιού για να μην επιβαρύνουν τον ελκυστήρα και τηλεχειριστήριο για εύκολο χειρισμό. Πρόκειται για τα μοντέλα TR50TR80TF80, καθώς και τα RCTF/PL που έχουν και ειδικές χρήσεις (όπως αποφλοιωτή αμυγδάλων στο RC) και εφαρμόζονται ακόμη και σε μηχανήματα έργου/φορτωτές.

3. Στην τελευταία κατηγορία θα βρείτε κάποιες εναλλακτικές λύσεις και συστήματα δαγκάνας για δόνηση που προσαρμόζονται σε φορτωτές, εκσκαφείς και άλλα μηχανήματα έργου όπως το κιτ MINIESCAVATORE, το κιτ MINIPALA και το κιτ MOVIMENTATORE.

Τέλος, στα περισσότερα μοντέλα μπορεί να εφαρμοστεί ένα σύστημα με αντεστραμμένη ομπρέλα όπου πέφτουν οι καρποί και μαζεύονται στην δεξαμενή που υπάρχει στο κάτω μέρος της. Από εκεί εύκολα ανοίγοντας την καταπακτή της δεξαμενής μεταφέρετε το προϊόν που συλλέξατε σε τελάρα.

Σαν αποκλειστικοί αντιπρόσωποι για την ελληνική αγορά, εμείς εδώ στην ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ, έχουμε αποκτήσει, μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με την Sicma, την απαραίτητη τεχνογνωσία και μπορούμε να σας προτείνουμε το κατάλληλο μοντέλο για τις ανάγκες των δικών σας δενδρώνων.

Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2231048031-4 (εσωτερικό «4») ή πλοηγηθείτε στην σελίδα μας και δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε μοντέλο ξεχωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΟΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ SICMA ΕΔΩ!